Éva cserepei

Az egész egy hollóházi kirándulással kezdődött, amikor a porcelán múzeum megtekintése után benéztünk egy közeli fazekas műhelybe. Nagyon megtetszettek nekünk a “cserepek” és utána azon gondolkodtunk, hogy ilyeneket mi is szívesen csinálnánk.  Később sikerült megtalálnunk a helyet, ahol megtanulhattuk az alapokat.

Három évig jártunk a fazekasszakkörbe minden szerdán munka után. Nagyon élveztük az alkotást, hogy egyre kevésbé “esetlen” darabok kerülnek ki a kezeink közül. Lassan felszereltünk egy műhelyt, amiben egyre több holmit készítünk, egyenlőre zömmel öntéssel.

Régebben már szűk körben ajándékoztunk és munkatársaink vásároltak is belőlük, most először próbáljuk nyilvánosan is kínálni őket.

 

                                  Kertbe, teraszra, erkélyre

 

kék mázas tál
mázas kaspó
Karcagi agyagból öntött kaspó színtelen mázzal, készülhet máz nélküli, színes mázas, mintás kivitelben is.
terrakotta láda alátéttel
Karcagi agyagból öntéssel készült, nem mázazott virágláda alátéttel. Mérete: 32*11 cm, magassága : 9 cm. Mázas kivitelben is készülhet.
mintás peremű kaspó
Szintén öntött kaspó, terrakotta, máz nélkül, mintás peremmel.
terrakotta tál
Karcagi agyagból öntéssel készült terrakotta tál, kisebb virágok, kaktuszok, pozsgások ideális helye. Átmérője: 25 cm, mélysége: 6 cm. Alátéttel is rendelhető.
absztrakt mintás kaspó
Terrakotta kaspó, absztrakt mintáját a kézzel felvitt fehér máz adja.
terrakotta falikaspó
A fenti kaspó teljesen natúr fali változata. Szélessége: 22 cm, magassága: 17,5 cm

Amennyiben “cserepeink” felkeltették érdeklődésedet, keress minket az eva.cserepei@gmail.com emailcímen, vagy https://www.facebook.com/eva.cserepei oldalon.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük