Szállás

Óbester Panzió

A szállás

Visszakanyarodva badacsonyi élmény beszámolómhoz https://hovamiertmennyiert.hu/badacsony-te-csodas/ néhány szó és néhány kép szállásunkról. Az Óbester Panzió http://www.obester.hu/ a Római útról érhető el, körülbelül félúton a Római út és a Bogyai Lajos út között, autóval könnyen megközelíthető, de a központból félórás sétával is elérhető szállás. Az útról lekanyarodva a Szent Anna kápolna előtt megyünk tovább, majd az út végén két takarosan felújított régi épület a végállomásunk. 

Az udvaron gondosan nyírt gyep, téglával kirakott kocsifelhajtó és rengeteg fa, bokor és virág a szépen megkomponált térben. A ház előtt kis terasz székekkel, asztallal, napernyővel. A fal mentén kis kuckók, az udvar felső részén kövezett teraszok, ahol lehet nézelődni, reggelizni. A melléképület előtt szabadtéri konyha, az előtető alatt a fal mentén pad párnákkal, hogy igazán kényelmes legyen. 

Béke és nyugalom a szállás teraszán Óbester Panzió
Badacsonyi csendélet

A ház

A házba belépve egy tágas közös tér nagyon hangulatosan és barátságosan berendezve. Hosszú asztal padokkal a reggelizéshez, egy nagy asztalon minden mi szem-szájnak ingere, a sarokban kényelmes kanapé és fotelek beszélgetéshez, borozáshoz. Mindenfelé a házhoz illő kiegészítők: kézzel szőtt pokróc, 200 éves láda, lámpa. 

Bármennyire is kellemes volt ez a helyiség, mi reggelizni kicuccoltunk a teraszra. Első reggel a ház mögé, onnan elsősorban a hegyoldalt, a Keszthelyi-öblöt és a szigligeti várat láttuk. Másnap bent az udvaron a tavat és a túlpartot csodálva reggeliztünk.

A szoba

Fent a tetőtérben a folyosó kissé szűkös, viszont tágas, tetszetős szoba nyílik róla. Szobánkban tágas franciaágy éjjeli szekrényekkel, kisasztal két karosszékkel, komód tv-vel várt minket, mindez úgy elrendezve, hogy a nem túl nagy tetőtéri szoba így is tágas maradt. A felújításkor az eredeti, évszázados gerendákat meghagyták, ami jól harmonizált a szoba IKEA bútoraival és kiegészítőivel. A fürdőszoba ha lehet még ennél is kisebb, de a kis tér zseniálisan kihasználva, benne zuhanyzó, mosdó, WC, kb. 1,5 négyzetméterben, még sincs klausztrofóbiája az embernek zárt ajtónál sem. 

A szoba ablakain a régi vasrácsok között ismét a tavat láttuk, csak hogy el ne felejtsük hol vagyunk. Mindezért a szépségért és kényelemért, a csodálatos panorámáért és nyugalomért mindösszesen 49600 forintot fizettünk (2 éjszakára).

Óbester Panzió

kép 1 / 9

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük