narancsos kávé és csokis brownie
Gasztro,  Kávézók

Egy kávéház Tokajban

Az evezés után (https://hovamiertmennyiert.hu/vizitura-napfeny-viz-bodrog/) nagyon jól esett volna egy jó kávé, ennek legautentikusabb lelőhelye Tokajban a Kávépörkölő Manufaktúra (http://tokajcoffee.com/). Szemben a múzeummal, szinte még a főtéren található a “kávélelőhely”. Hangulatosan berendezett, igazi kávéház feelinget sugárzó hely, ami le sem tagadhatná, hogy Tokajban található.

Belépéskor egy üvegvitrinben a pince borai, a pultnál egy falitáblán a borválaszték árakkal. A kávé természetesen a ház pörkölése, amiből ízlés szerint szinte bármit elkészítenek, ami koffein függők álma. Mi az egyre melegedő délelőtt miatt egy hideg narancsos kávét kértünk, mellé csokis browniet. Ezt a jegeskávét még sosem kóstoltam, sőt korábban nem is hallottam róla, csak a kávézó megállító tábláján láttam. Szerencsére jól választottunk. A dolog egyszerű és nagyszerű, végy 2 dl hideg narancslevet és szépen tölts a tetejére egy presszókávét. Jól néz ki és pikáns a hideg savanykás narancslé és a forró kávé kesernyés íze. Mellé a házi készítésű mélybarna brownie tökéletes választás volt. A pulton mindig van egy-két fincsi házisüti, a kávén kívül kaphatunk teát (szintén igényes választékból), gyümölcslevet, szörpöt, forró csokit, fröccsöt.

Vásárolhatunk ajándékba lekvárt, mézet, szörpöt, kávét, bort. Mindig találhatunk Tokajjal és a környékkel foglalkozó könyveket, akár angolul is. A tulajdonosok másik kitűnő kezdeményezése, hogy rendszeresen lehetőséget biztosítanak helyi és környékbeli művészeknek, hogy kiállíthassák műveiket, amiket a vendégek meg is vásárolhatnak.

Egyszóval tökéletes kávéház egy nagyszerű helyen!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük